Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıymalı Patatesli Anne Böreği Tarifi

Kıymalı Patatesli Anne Böreği

Kıymalı Patatesli Anne Böreği Tarifi

Kıymalı Patatesli Anne Böreği tarifi: Kıymalı Patatesli Anne Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Patatesli Anne Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıymalı Patatesli Anne Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patates
  • 1/2 kilogram kıyma
  • 4 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı

Kıymalı Patatesli Anne Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Kıymayı biraz sıvı yağ ile tavada kavurun.
  • Suyunu bırakıp çektikten sonra soyulmuş ve rendelenmiş çiğ patatesleri ilave edin.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Patateslerin rengi hafif saydamlaşmaya başlayınca pişmiş demektir.
  • Bir kapta zeytinyağı, yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın.
  • Yufkayı açın ve yarısına bu karışımdan sürün, diğer tarafını üzerine gelecek şekilde kapatın.
  • Yufka katlandığında yarim at şeklinde olacak.
  • Yufkanın yuvarlak olan kenarına önce hazırladığınız sosu, sonrasında kıyma patates harcını sürün.
  • Yufkayı harçlı olan dış kısımdan içeriye doğru sarın ve tepsiye boyuna olacak şekilde yerleştirin.
  • Böreğin kıvrılan kısımları dahil 4 parmak uzunluğunda olacak şekilde içinin pişmesi için kesin.
  • Bu şekilde yufkalar bitene kadar devam edin.
  • En son hazırladığınız sosu böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025