Kıymalı Patatesli Anne Böreği Tarifi
Kıymalı Patatesli Anne Böreği tarifi: Kıymalı Patatesli Anne Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Patatesli Anne Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Kıymalı Patatesli Anne Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patates
- 1/2 kilogram kıyma
- 4 adet yufka
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
Kıymalı Patatesli Anne Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı biraz sıvı yağ ile tavada kavurun.
- Suyunu bırakıp çektikten sonra soyulmuş ve rendelenmiş çiğ patatesleri ilave edin.
- Yaklaşık 10 dakika kadar pişmeye bırakın. Patateslerin rengi hafif saydamlaşmaya başlayınca pişmiş demektir.
- Bir kapta zeytinyağı, yoğurt ve yumurta sarısını karıştırın.
- Yufkayı açın ve yarısına bu karışımdan sürün, diğer tarafını üzerine gelecek şekilde kapatın.
- Yufka katlandığında yarim at şeklinde olacak.
- Yufkanın yuvarlak olan kenarına önce hazırladığınız sosu, sonrasında kıyma patates harcını sürün.
- Yufkayı harçlı olan dış kısımdan içeriye doğru sarın ve tepsiye boyuna olacak şekilde yerleştirin.
- Böreğin kıvrılan kısımları dahil 4 parmak uzunluğunda olacak şekilde içinin pişmesi için kesin.
- Bu şekilde yufkalar bitene kadar devam edin.
- En son hazırladığınız sosu böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.