Kıymalı Milföy Tart Tarifi
Kıymalı Milföy Tart tarifi: Kıymalı Milföy Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Kıymalı Milföy Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Kıymalı Milföy Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kıyma
- 6 adet milföy hamuru (yaprak)
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yumurta sarısı
Kıymalı Milföy Tart tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 165 derece fansız programda ısıtın.
- Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Soğanı küp küp doğrayın ve tavada pembeleşinceye kadar pişirin. Kıymayı ve diğer baharatları ilave edip kıyma iyice pişene kadar kavurun.
- Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın.
- Çözünmüş milföy hamurlarını merdane yardımıyla hafif unlanmış tezgahta inceltin ve kabın içine oturtun. Çatal yardımıyla minik delikler açın.
- Kıymalı iç harcı ilave edin ve üstünü tekrar milföy hamuru ile kaplayın.
- Hafif sulandırılmış yumurta sarısını tartın üzerine sürün ve fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin. Kızarınca çıkarın ve afiyetle tüketin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Kıymalı Milföy Tart tarifinin püf noktası nedir?
Milföy hamurunun tabanına delikler açmak, hamurun pişerken fazla kabarıp iç harcın dağılmasını önler.
Kıymalı Milföy Tart tarifi için servis önerisi
Sıcak sıcak, afiyetle tüketin. :)