Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kıyırpare Tarifi

Kıyırpare

Kıyırpare Tarifi

Kıyırpare tarifi: Kıyırpare için gerekli malzemeler nelerdir? Kıyırpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kıyırpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 6 damla sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu (Aldığı Kadar)
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 6 damla sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu (Aldığı Kadar)
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 yemek kaşığı susam

Kıyırpare tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtanın sarısı hamurun içine, beyazı üzerine sürülmek üzere bir kenara ayrılır.
  • Tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar güzelce yoğuralım.
  • Son olarak hamurlarımızı güzelce açıp, önce yumurta beyazına sonra üzeri için hazırladığımız karışıma batıralım.
  • Üzeri için ay çekirdeği içi, keten tohumu, mavi haşhaş, susam, çörek otu serpin.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirin. Afiyet olsun.

Kıyırpare tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru açarken yağlı kağıt arasına koyup açarsanız çok daha kolay açılır. Diğer türlü hamuru açmanız zorlaşabilir. Üzeri için olan malzemeleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025