Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kır Pidesi Tarifi

Kır Pidesi

Kır Pidesi Tarifi

Kır Pidesi tarifi: Kır Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kır Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kır Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı un

İç harcı için:

  • 100 gram lor peyniri
  • 10-15 dal kıyılmış maydanoz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Kır Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir yoğurma kabına, un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurun üstünü örtün ve yaklaşık 2 saat boyunca ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • İç harcı için maydanozu ince ince doğrayın ve lor peyniri ile karıştırın.
  • Hamur mayalandıktan sonra 5 adet bezeye bölün. Her bir bezeyi bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın ve orta kısmına iç harçtan serpiştirin.
  • İki uçlarını ortada birleştirerek kır pidesi şekli verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm hamuru ve iç harcı bu şekilde hazırladıktan sonra üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun.

Kır Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

İç harcını dilediğiniz şekilde farklılaştırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025