Kır Pidesi Tarifi
Kır Pidesi tarifi: Kır Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Kır Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Kır Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı un
İç harcı için:
- 100 gram lor peyniri
- 10-15 dal kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
Kır Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir yoğurma kabına, un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurun üstünü örtün ve yaklaşık 2 saat boyunca ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- İç harcı için maydanozu ince ince doğrayın ve lor peyniri ile karıştırın.
- Hamur mayalandıktan sonra 5 adet bezeye bölün. Her bir bezeyi bir merdane yardımıyla uzunlamasına açın ve orta kısmına iç harçtan serpiştirin.
- İki uçlarını ortada birleştirerek kır pidesi şekli verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Tüm hamuru ve iç harcı bu şekilde hazırladıktan sonra üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyetler olsun.
Kır Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
İç harcını dilediğiniz şekilde farklılaştırabilirsiniz.