Keşkek Tarifi
Keşkek tarifi: Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir? Keşkek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Keşkek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram aşurelik buğday (bir gün önceden ıslatılmış)
- 1500 gram kuzu gerdan eti
- 70 gram tereyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 20 gram tuz
Servisi için:
- 2 adet tandır lavaşı
- 100 gram haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Keşkek tarifi nasıl yapılır?
- Fazla yağlarını alıp bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle haşlayın.
- Kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Bir gün önceden ıslatıp fazla suyunu süzdüğünüz buğdayı, soğanları kavurduğunuz tencereye alın. Haşlanmış kuzu gerdan eti ve haşlama suyunu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 4 saat pişirin.
- Pişirme işleminin sonuna doğru tuz ekleyip karıştırın. Tel tel ayrılan gerdan etini alıp buğdayları tahta bir tokmakla döverek keşkek haline getirin. Tel tel ayrılmış etleri ekleyip macun kıvamına gelene kadar dövme işlemini sürdürün.
- Hazırladığınız keşkeği tandır lavaşına sarıp dilimleyin. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip tatlı toz kırmızı biberi yakın.
- Servis tabağına aldığınız keşkeğin üzerine kırmızı biberli yağ gezdirip haşlanmış nohut ilavesiyle servis edin.
Keşkek tarifinin püf noktası nedir?
İyice yumuşaması ve kısa sürede pişmesi için aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletin. Servis aşamasında kullanacağınız nohutu önceden haşlayın.Kuzu gerdan etini önceden haşlayıp keşkeği sıcak et suyuyla hazırlayın.Haşlanmış kuzu gerdan eti ve aşurelik buğdayı döverek macun kıvamına getirin.
Keşkek tarifi için servis önerisi
Keşkeği çukur bir tabakta da servis edebilirsiniz.