Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kek Kalıbında Kolay Su Böreği Tarifi

Kek Kalıbında Kolay Su Böreği

Kek Kalıbında Kolay Su Böreği Tarifi

Kek Kalıbında Kolay Su Böreği tarifi: Kek Kalıbında Kolay Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kek Kalıbında Kolay Su Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kek Kalıbında Kolay Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yufka
  • 400 gram beyaz peynir (yumuşak, ufalanmış)
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı soda
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (kek kalıbını yağlamak için)

Kek Kalıbında Kolay Su Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Böreğin sosu için bir kasede süt, soda, yumurta ve sıvı yağı karıştırın.
  • Ayrı bir kasede ufalanmış peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
  • Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın ve susam-çörek otu karışımını kalıba serpiştirin.
  • 1 adet tam yufkayı kalıbın içerisine dikkatlice ve yufkanın bir kısmı dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin.
  • Diğer yufkalardan 1 adetini 4 parçaya ayırın ve sosa batırıp kalıbın içerisine yerleştirin.
  • Peynir karışımının yarısını koyun ve her yerine dağıtın.
  • Kalan yufkalardan 1 adeti yine dört parçaya ayırıp, sosa batırıp kalıba yerleştirin.
  • Geriye kalan peyniri kalıba aktarın ve yayın.
  • Son yufkayı da dört parçaya ayırıp, sosa batırıp kalıba yerleştirin.
  • Dışarıya sarkan yufka parçalarını dikkatlice içe doğru katlayarak böreğinizi kapatın.
  • 170  derece fırında üzeri kızarana kadar 45 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra 15 dakika dinlendirin ve ters çevirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025