Kek Kalıbında Kolay Su Böreği Tarifi
Kek Kalıbında Kolay Su Böreği tarifi: Kek Kalıbında Kolay Su Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Kek Kalıbında Kolay Su Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Kek Kalıbında Kolay Su Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yufka
- 400 gram beyaz peynir (yumuşak, ufalanmış)
- 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı soda
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
- 1 yemek kaşığı tereyağ (kek kalıbını yağlamak için)
Kek Kalıbında Kolay Su Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Böreğin sosu için bir kasede süt, soda, yumurta ve sıvı yağı karıştırın.
- Ayrı bir kasede ufalanmış peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
- Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın ve susam-çörek otu karışımını kalıba serpiştirin.
- 1 adet tam yufkayı kalıbın içerisine dikkatlice ve yufkanın bir kısmı dışarıdan sarkacak şekilde yerleştirin.
- Diğer yufkalardan 1 adetini 4 parçaya ayırın ve sosa batırıp kalıbın içerisine yerleştirin.
- Peynir karışımının yarısını koyun ve her yerine dağıtın.
- Kalan yufkalardan 1 adeti yine dört parçaya ayırıp, sosa batırıp kalıba yerleştirin.
- Geriye kalan peyniri kalıba aktarın ve yayın.
- Son yufkayı da dört parçaya ayırıp, sosa batırıp kalıba yerleştirin.
- Dışarıya sarkan yufka parçalarını dikkatlice içe doğru katlayarak böreğinizi kapatın.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar 45 dakika pişirin.
- Piştikten sonra 15 dakika dinlendirin ve ters çevirip servis edin.