Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi Tarifi
Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi tarifi: Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi için gerekli malzemeler nelerdir? Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 2 çorba kaşığı keçiboynuzu unu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi tarifi nasıl yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.
- Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın. Tezgahın üzerine alın. Daha sonra kurabiyelere istediğiniz şekli verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
- Süreyi uzatmayın bisküviler sertleşir. Fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır soğuyunca sertleşecek.
- Bisküvileriniz hazır! Afiyetler olsun.
Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiye hamurunu çok uzun yoğurmayın. Bisküvileri fırında 15 dakikadan uzun süre tutmayın yoksa sertleşir.
Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi tarifi için servis önerisi
Meyve pürelerine, kahvaltı karışımlarına, yoğurda ekleyebilir veya bebeğinize direkt olarak verebilirsiniz.