Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi Tarifi

Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi

Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi Tarifi

Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi tarifi: Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi için gerekli malzemeler nelerdir? Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 çorba kaşığı keçiboynuzu unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi tarifi nasıl yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın. Tezgahın üzerine alın. Daha sonra kurabiyelere istediğiniz şekli verin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dakika kadar pişirin.
  • Süreyi uzatmayın bisküviler sertleşir. Fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır soğuyunca sertleşecek.
  • Bisküvileriniz hazır! Afiyetler olsun.

Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiye hamurunu çok uzun yoğurmayın. Bisküvileri fırında 15 dakikadan uzun süre tutmayın yoksa sertleşir.

Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi tarifi için servis önerisi

Meyve pürelerine, kahvaltı karışımlarına, yoğurda ekleyebilir veya bebeğinize direkt olarak verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025