Katmer Poğaça Tarifi
Katmer Poğaça tarifi: Katmer Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Katmer Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
80 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Katmer Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya (5 gram)
- 180 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) (katlara sürmek için)
Katmer Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına ısıtılmış sütün az bir miktarını alıp üzerine maya ve şekeri ekleyelim. Karıştırıp 10 dakika mayalanması için bekletelim.
- Artan sütü kasemize dökelim. 1 tanesinin sarısını ayırdığımız 2 yumurtayı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Ardından kontrollü olarak unumuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat ılık ortamda mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu un serptiğimiz tezgahımıza alalım.
- Hamuru ikiye bölelim, ikiye böldüğümüz hamuru 9’ar parçaya ayıralım. Daha sonra bezeleri tabak büyüklüğünde açarak her bir hamurun üzerine bolca yumuşamış tereyağı sürüp üst üste koyalım.
- Diğer hamura da aynı işlemi yaparak soğuk bir ortamda 20 dakika bekletelim. (Tereyağının donup hamurun daha iyi açılması için.)
- Bekletilen hamurları açabileceğiniz büyüklükte açıp 16 eşit parçaya keselim. İçerisine arzu ettiğiniz malzemeyi koyalım. (Ben kaşar peyniri ve sürülebilir çikolata koydum.) Kruvasan şeklinde saralım.
- Yarım saat kadar tepsi mayası yapalım. Önceden ayırdığımız yumurtanın içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip üzerlerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Katmer Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Un farkı ve yumurta büyüklüğünden dolayı eksik gelirse ekleme yapabilirsiniz.