Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye Tarifi
Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye tarifi: Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
28 adet
Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı elma sirkesi
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 çay bardağı susam
Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırıp, güzelce yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hazırladığınız hamuru düz bir zeminde ellerinizle ya da bir merdane yardımı ile açın, biraz sert bir hamur olduğu için çok ince açmaya çalışmayın.
- Bir çay bardağı ile keserek yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çıkarıp soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Katı Yağsız Tuzlu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Mısır nişastası yerine buğday nişastası da koyabilirsiniz. Elma sirkesi yerine üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.