Katı Yağsız Pastane Kurabiyesi Tarifi
Katı Yağsız Pastane Kurabiyesi tarifi: Katı Yağsız Pastane Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Katı Yağsız Pastane Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
48 adet
Katı Yağsız Pastane Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 5 su bardağı un
Uçları için:
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Katı Yağsız Pastane Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri derince bir kaba alın ve 10 dakika boyunca mikserle çırpıp krema kıvamına getirin.
- İçine sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilini ve limon kabuğu rendesini ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edin.
- Kullanacağınız un miktarı değişkenlik gösterebilir, o yüzden azar azar ekleyin.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle uzatıp nal şekli verin.Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10 dakika pişirin. Üstlerinin kızarmaması gerekli.
- Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve bir kaba pekmezli su yapın.Kurabiyelerin uçlarını önce pekmezli suya, sonra Antep fıstığı ya da Hindistan cevizini batırın ve süsleyin.
- Ardından servis edin. Afiyetler olsun!
Katı Yağsız Pastane Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifin en önemli püf noktası yumurta ve şekeri tamamen krema haline gelene dek, yüksek devirde 10 dakika boyunca çırpmak. Uçlarına eritilmiş çikolata da kullanabilirsiniz ya da pekmez yerine ballı su da kullanabilirsiniz. En iyi sonuç için yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır.