Kaşarlı Simit Tarifi
Kaşarlı Simit tarifi: Kaşarlı Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Kaşarlı Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Kaşarlı Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Simit için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak)
Arası için:
Üzeri için;
- 1 kase susam
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
Kaşarlı Simit tarifi nasıl yapılır?
- Süt, maya ve toz şekeri yoğurma kabına alın.
- Fırını önceden 180 derece alt üst ayarda ısıtın.
- Süre sonunda diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Yoğurma kabının etrafını bir sofra ile sarın üzerini de kapatıp hamuru 30 dakika kadar mayalandırın.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler alıp ortasına kaşar koyun ve oval şeklinde kapatın.
- Pekmez ve suyu karıştırın.
- Hazırlanan simitleri önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayın.
- Tepsiye alıp 15 dakika kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
- Kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.