Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Karmaca Tarifi

Karmaca

Karmaca Tarifi

Karmaca tarifi: Karmaca için gerekli malzemeler nelerdir? Karmaca nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Karmaca yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 dal pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Karmaca tarifi nasıl yapılır?

  • Pırasaları yıkayın ve ince ince doğradıktan sonra derince bir kaba alın.
  • Üstüne yumurtaları kırın ve unları ekleyin. Sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız bu pırasalı karışımı bir borcama alın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025