Karışık Ev Pizzası Tarifi
Karışık Ev Pizzası tarifi: Karışık Ev Pizzası için gerekli malzemeler nelerdir? Karışık Ev Pizzası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Karışık Ev Pizzası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 1 yemek kaşığı şeker
- 200-300 gram un
Sos için:
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 adet sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
Üzeri için:
- 8-10 dilim salam
- 8-10 dilim sosis
- 8 adet mantar
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı mısır
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı fesleğen
Karışık Ev Pizzası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta, şeker, zeytinyağı, süt, tuz derin bir kaba alıp çırpıcı ile homojen bir hale getiriyoruz. Ardından margarin ve unu kontrollü bir şekilde yoğurup üzerini streçliyoruz.
- Yaklaşık bir saat kadar mayalanmasını bekledikten sonra hamurdan (ben ince hamur tercih ettim bu kez) 5 beze ayırdım. Merdane ve un ile istenilen inceliğe getiriyoruz.
- Ben lavaştan birazcık kalın tercih ettim. Ya da kalın hamur tercihiniz ise 2 büyük bezeye ayırarak kullanacağınız tepsi şekline göre yapabilirsiniz.
- Daha sonra yağlı kağıt veya birazcık unlanmış kıtırlık seviyorsanız mısır unu ile tepsinize hafif serperek hamuru yerleştirin.
- Daha sonra derin kap veya kavanozun içine sarımsak, domates (kışlık konserveleriniz yoksa taze), biberiye, kekik, ketçap, zeytinyağı dahil tüm sos malzemelerini ekleyin.
- Baharat rahatsız etmiyorsa çay kaşığı ucuyla karabiber atıp blender ile pürüzsüz kıvama getirin ve üzerine kaşık ile veya bir fırça yardımıyla sürün.
- Ben pizzama çerçeve yapmadığım için lahmacun usulü, taşırırcasına sürüyorum. Sizin arzunuza kalmış. Önce peyniri ardından hangi lezzeti kullanmak isterseniz üzerine yerleştirin.
- Ardından fırına atıp 12-13 dakika üzerindeki malzemelerin kızarmasıyla üstüne bir avuç veya tamamen kaplayacak kadar kaşar peynir veya cheddar peyniri atıp tekrar 1-2 dakika daha fırınlayıp çıkarıyoruz
Karışık Ev Pizzası tarifinin püf noktası nedir?
Biberiyenizi eksik etmeyin, kekikle birlikte verdiği aroma bir harika. Mayalanma ve pişirme süresi değişiklik gösterebilir, kullandığınız kalınlık ve incelik çok önemli. Kalan pizzaniz asla sertleşmiyor, ısıtmadan bile mükemmel bir pofuduk hamuru kalıyor. Pizzayı domatesli ama sulu sevmiyorsanız küp küp domates doğrayıp suyu ezmeden elinizde sıkmanızı tercih ederim.