Karbonatlı Börek Tarifi
Karbonatlı Börek tarifi: Karbonatlı Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Karbonatlı Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Karbonatlı Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 100 gram lor peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 1/4 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
- 1/2 litre su
- 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
Karbonatlı Börek tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için gereken lor peynirini bir kaba alın ve üstüne ince kıyılmış maydanozu serpiştirdikten sonra güzelce karıştırın.
- Sosu için gerekli olan tereyağını eritin ve ılıklaştıktan sonra bir kaseye alın. Üstüne süt ve yağı ekledikten sonra karıştırın ve bir kenara alın.
- Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstüne hazırladığınız sosun yarısından biraz fazlasını bir fırça yardımıyla güzelce sürün. Diğer yufkayı da üstüne yayın ve kalan sosu fırçayla güzelce yaydırın.
- Üst üste koyduğunuz yufkaları bir bıçak yardımıyla önce dörde bölün, ardından her bir parçayı üçe bölerek 12 adet üçgen elde edin.
- Hazırladığınız iç harçtan, kestiğiniz yufka parçalarının geniş tarafına bir tatlı kaşığı kadar koyun ve kenarlarını içe kapatarak, sigara böreği sarar gibi sarın.
- Islatmak için gerekli olan su ve karbonatı derince bir kasede karıştırın.
- Hazırladığınız her bir dilim böreği karbonatlı suysa sokup, çıkartın ve tercihen seramik bir fırın kabına dizin.
- Üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin ve ardından sıcak ya ılık olarak servis edin.