Karalahanalı Bulgur Kavurması Tarifi
Karalahanalı Bulgur Kavurması tarifi: Karalahanalı Bulgur Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Karalahanalı Bulgur Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Karalahanalı Bulgur Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet karalahana
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet orta boy sivri biber
- 1 adet orta boy meksika biberi
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
Karalahanalı Bulgur Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Bol suda yıkadığınız karalahana yapraklarını kuruladıktan sonra ince ince doğrayın.
- Kaynamakta olan suda ince ince doğradığınız karalahana yapraklarını 15 dakika kadar haşlayın.
- Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız sivri biber ve Meksika biberi küçük parçalar halinde doğrayın.
- Kuru soğan ve sarımsağı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Pilavlık iri bulguru ayıklayıp, bol suda durulayın.
- Kaynar suda haşlanmakta olan doğranmış karalahana yapraklarına pilavlık bulgur ve tel şehriyeyi katın ve orta ateşte 15 dakika daha pişirin.
- Kıvam alan haşlanmış tel şehriyeli bulgur ve karalahanayı, bir kevgir yardımıyla süzgeçten geçirin.
- Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde yemeklik doğradığınız kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Doğranmış biberleri katın, karıştırın.
- Haşlanmış karalahana ve bulgur karışımını kattıktan sonra tuz ve arzuya göre pul biberini kattığınız yemeği 5 dakika kadar kavurmaya devam edin.
- Bulgur ve tel şehriyeyi haşladığınız için ayrıca su eklemeye gerek kalmayan yemeği, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Karalahanalı Bulgur Kavurması tarifi için servis önerisi
Yardımcı bir yemek olan karalahanalı bulgur kavurmasını, yoğurt veya ayran eşliğinde arzu ettiğiniz et ve tavuk yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.