Kahvaltılık Mayasız Bazlama Tarifi
Kahvaltılık Mayasız Bazlama tarifi: Kahvaltılık Mayasız Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Mayasız Bazlama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet
Kahvaltılık Mayasız Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bazlama için:
- 1/2 su bardağı yoğurt (100 g)
- 1/4 su bardağı ılık su (50 ml)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı (silme) şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (170-180 g)
Üzeri için:
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase ayıklanmış maydanoz
Kahvaltılık Mayasız Bazlama tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurt, ılık su, sıvı yağ , tuz ve şekeri bir kaba alıp çırpıcıyla karıştırın.
- Kabartma tozu ve unu bir kısmını ekleyin.
- Yoğurup kıvam almaya başlayınca kalan unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra toparlayıp yuvarlak hale getirin. 10 dakika kadar dinlendirin.
- Hamuru 8 eşit bezeye ayırın.
- Bir merdane yardımıyla bezeleri ince bir şekilde açın. Ne çok ince ne çok kalın olmalı ki tavada aynı anda pişsinler.
- Tavayı orta ateşte iyice ısıtın. Açmış olduğunuz bezeleri tavaya alın.
- Alt kısmı renk alıp pişince ters çevirin. Her bir taraf en fazla 2 dakikada pişmiş olacaktır. Pişen bazlamaları ocaktan alın ve kalan bezeler için aynı işlemi tekrar edin.
- Ayıklamış olduğunuz maydanozları zeytinyağı ile karıştırın.
- Ilıkken bazlamaların üstüne sürdükten sonra servis edin Afiyet olsun!