Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Kahvaltılık Mayasız Bazlama Tarifi

Kahvaltılık Mayasız Bazlama

Kahvaltılık Mayasız Bazlama Tarifi

Kahvaltılık Mayasız Bazlama tarifi: Kahvaltılık Mayasız Bazlama için gerekli malzemeler nelerdir? Kahvaltılık Mayasız Bazlama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Kahvaltılık Mayasız Bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bazlama için:

  • 1/2 su bardağı yoğurt (100 g)
  • 1/4 su bardağı ılık su (50 ml)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı (silme) şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (170-180 g)

Üzeri için:

  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kase ayıklanmış maydanoz

Kahvaltılık Mayasız Bazlama tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, ılık su, sıvı yağ , tuz ve şekeri bir kaba alıp çırpıcıyla karıştırın.
  • Kabartma tozu ve unu bir kısmını ekleyin.
  • Yoğurup kıvam almaya başlayınca kalan unu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra toparlayıp yuvarlak hale getirin. 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamuru 8 eşit bezeye ayırın.
  • Bir merdane yardımıyla bezeleri ince bir şekilde açın. Ne çok ince ne çok kalın olmalı ki tavada aynı anda pişsinler.
  • Tavayı orta ateşte iyice ısıtın. Açmış olduğunuz bezeleri tavaya alın.
  • Alt kısmı renk alıp pişince ters çevirin. Her bir taraf en fazla 2 dakikada pişmiş olacaktır. Pişen bazlamaları ocaktan alın ve kalan bezeler için aynı işlemi tekrar edin.
  • Ayıklamış olduğunuz maydanozları zeytinyağı ile karıştırın.
  • Ilıkken bazlamaların üstüne sürdükten sonra servis edin Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025