Kahke Tarifi
Kahke tarifi: Kahke için gerekli malzemeler nelerdir? Kahke nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
33 adet
Kahke yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz rezene
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1/2 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
Kahke tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri bir yoğurma kabında karıştırın ve güzelce yoğurun.
- Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmelisiniz.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzda yuvarlayın, ardından parmağınızla ortasına delik açın ve minik bir simit şekli verin.
- Bu şekilde tüm hamuru şekillendirip, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Bir adet yumurtanın sarısını hazırladığınız minik simitlerin üstüne bir fırça yardımıyla sürün ve üstlerine susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
Kahke tarifinin püf noktası nedir?
Toz rezene bu tarife o kendine has kokusunu veren baharat. O yüzden kullanmanız önemli. Kurutulmuş rezeneyi mutfak robotundan geçirip, toz haline getirebilir rezene yerine toz anason da kullanabilirsiniz. Kahkenin orjinal tarifinde ustalar nohut mayası kullanıyorlar ancak yapımı nohut mayasının yapımı biraz uğraştırıcı. Bu sebeple bizim tarifimiz nohut mayası içermiyor.