Izgara Jumbo Karides Tarifi
Izgara Jumbo Karides tarifi: Izgara Jumbo Karides için gerekli malzemeler nelerdir? Izgara Jumbo Karides nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Izgara Jumbo Karides yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet jumbo karides
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Servisi için:
Izgara Jumbo Karides tarifi nasıl yapılır?
- Jumbo karidesleri bol suda yıkayın. Kafalarının altında kalan kabuk kısımlarını elinizle dikkatli bir şekilde çıkartın. Kuyruk kısımlarını almamaya ve zedelememeye dikkat edin.
- Karideslerin kafa kısımlarının altından başlayan ve kuyruğa doğru uzanan siyah kısmı çıkartmak için küçük, keskin bir bıçağın ucu yardımıyla karın kısımlarına bir çizik atın. Bıçak ya da bir kürdanın uç kısmıyla siyah kısımları dikkatli bir şekilde alın.
- Bol suda yıkadığınız karideslerin suyunu süzdürün. Kızdırdığınız ızgara ya da ızgara izli tavaya jumbo karidesleri alın.
- Aralarda üzerlerini zeytinyağı ile yağladığınız karidesleri, arkalı önlü ters çevirerek hafif bir renk alıp, toparlanana kadar kızartın.
- Soya sosu ya da pişirme önerisinde paylaştığımız marinasyon karışımı ilavesiyle sıcak olarak bekletmeden servis edin. “Denizden babam çıksa yerim” diyen sevdiklerinizle paylaşın.
Izgara Jumbo Karides tarifinin püf noktası nedir?
Jumbo karideslerin orta kısmında yer alan ve iplik şeklinde uzanan kısmı (bağırsakları) dikkatli bir şekilde temizlemeniz ve bol suda durulamanız gerekmektedir.Soya sosu ile servis edildiği için pişirme işlemi öncesinde karidesleri tuzlamanız gerekmiyor.