Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ispanaklı Yeşil Mantı Tarifi

Ispanaklı Yeşil Mantı

Ispanaklı Yeşil Mantı Tarifi

Ispanaklı Yeşil Mantı tarifi: Ispanaklı Yeşil Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Yeşil Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ispanaklı Yeşil Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 demet ıspanak
  • 1 adet yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı soğuk su

Sos için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/4 demet taze nane
  • 1/4 demet maydanoz

Pişirmek için:

  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet Pişirici

Ispanaklı Yeşil Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Ispanağı 1 su bardağı suyla birlikte blenderdan geçirin. Pürüzsüz bir yeşil hamur elde etmek için blenderdan geçirdiğiniz ıspanaklı suyu süzgeçten de geçirin.
  • Derin bir karıştırma kabının içerisine un, yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve ıspanaktan elde ettiğiniz yeşil suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir kapta kıyma, rendelenmiş soğanı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Dinlenmiş olan hamuru un serpilmiş tezgâhta incecik açın. Kare dilimler halinde kesin.
  • Her bir kare dilime kıyma harcından fındık tanesi kadar ekleyin.
  • Kare hamurların her birini iki ucundan birleştirin, ardından diğer iki ucunu arkadan birleştirin.  Hazırladığınız mantıları yapışmaması için çok az unla birlikte karıştırın ve buzlukta 15 dakika sertleşmesi için bekletin.
  • Vestel Ziyafet Pişirici’nin tenceresine 5 su bardağı sıcak suyu ve hemen ardından mantıları ekleyin. 13 numaralı Mantı modunda geri sayım başladıktan sonra 5 dakika geçene dek pişirin.
  • Buhar tahliyesini sağladıktan sonra kapağını açın.
  • Mantının kendi kendine pişmemesi için üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin. Üzeri için, maydanoz ve taze nanenin yapraklarını zeytinyağıyla birlikte doğrayıcıdan geçirin.
  • Doğrayıcıdan geçen malzemeleri bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte yağın ısınmasını sağlayın.
  • Yağı süzdürün ve soğuması için buzlu bir kâseye oturtun. Tereyağı ile kırmızı toz biberi de ocakta kızdırın. Pişmiş olan mantıyı fazla suyundan arındırıp servis kasesine alın.
  • Hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurt ve renkli yağları üzerine gezdirip servis edin. Ziyafet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025