Ispanaklı Yeşil Mantı Tarifi
Ispanaklı Yeşil Mantı tarifi: Ispanaklı Yeşil Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Yeşil Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ispanaklı Yeşil Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 demet ıspanak
- 1 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 150 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı soğuk su
Sos için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/4 demet taze nane
- 1/4 demet maydanoz
Pişirmek için:
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet Pişirici
Ispanaklı Yeşil Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Ispanağı 1 su bardağı suyla birlikte blenderdan geçirin. Pürüzsüz bir yeşil hamur elde etmek için blenderdan geçirdiğiniz ıspanaklı suyu süzgeçten de geçirin.
- Derin bir karıştırma kabının içerisine un, yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve ıspanaktan elde ettiğiniz yeşil suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika dinlendirin. Ayrı bir kapta kıyma, rendelenmiş soğanı, 1 tatlı kaşığı tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Dinlenmiş olan hamuru un serpilmiş tezgâhta incecik açın. Kare dilimler halinde kesin.
- Her bir kare dilime kıyma harcından fındık tanesi kadar ekleyin.
- Kare hamurların her birini iki ucundan birleştirin, ardından diğer iki ucunu arkadan birleştirin. Hazırladığınız mantıları yapışmaması için çok az unla birlikte karıştırın ve buzlukta 15 dakika sertleşmesi için bekletin.
- Vestel Ziyafet Pişirici’nin tenceresine 5 su bardağı sıcak suyu ve hemen ardından mantıları ekleyin. 13 numaralı Mantı modunda geri sayım başladıktan sonra 5 dakika geçene dek pişirin.
- Buhar tahliyesini sağladıktan sonra kapağını açın.
- Mantının kendi kendine pişmemesi için üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyin. Üzeri için, maydanoz ve taze nanenin yapraklarını zeytinyağıyla birlikte doğrayıcıdan geçirin.
- Doğrayıcıdan geçen malzemeleri bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte yağın ısınmasını sağlayın.
- Yağı süzdürün ve soğuması için buzlu bir kâseye oturtun. Tereyağı ile kırmızı toz biberi de ocakta kızdırın. Pişmiş olan mantıyı fazla suyundan arındırıp servis kasesine alın.
- Hazırlamış olduğunuz sarımsaklı yoğurt ve renkli yağları üzerine gezdirip servis edin. Ziyafet olsun!