Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi
Ispanaklı Tepsi Böreği tarifi: Ispanaklı Tepsi Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Tepsi Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Ispanaklı Tepsi Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yufka
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
- 2 demet ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Ispanaklı Tepsi Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede süt, yumurta ve sıvıyağını güzelce çırpın.
- Bir tavada da tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağıyla soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrlmuş soğanların üzerine yıkanmış doğranmış ıspanakları ekleyin ve tuzunu, karabiberini, pulbiberini ekleyip pişirmeye devam edin.
- Suyunu salıp çeken ıspanakları ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
- Yufkanın bir tanesini tezgaha serin. Yumurtalı sıvıyağ karışımını yufanın her yerine fırça yardımıyla sürün.
- Yufkanın bir köşesinden malzeme konduğunda yırtılmaması için katlayın ve üzerine ıspanaklı harcın 3'te 1'ini yayın.
- Yufkayı çok sıkı olmayacak şekilde güzelce rulo haline getirin ve gül şekli vererek yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına koyun.
- Geriye kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın ve tepsiye koyduğunuz pişmemiş böreğin devamı olacak şekilde etrafına sarın.
- Tüm işlemi tamamladıktan sonra böreğin üzerine geriye kalan sıvıyağlı karışımı dökün. Son olarak yumurta sarısı ve arzuya göre susam serpiştirip önceden ısıtılmış 190 derecede 30-45 dakika kadar pişirin.
Ispanaklı Tepsi Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Fırından fırına pişme süreci değiştiği için pişirirken sürekli olarak kontrol etmelisiniz.