Islak Kurabiye Tarifi
Islak Kurabiye tarifi: Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 4 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Keçiboynuzu özü, tereyağı, sirke, zeytinyağı ve yumurtayı bir güzel çırpıyoruz.
- Kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine şekil verip diziyoruz. Fırınımızı ısıtmaya başlıyoruz.
- 10-15 dakika 150 derecede fırınlıyoruz.
- O sırada 4 yemek kaşığı keçiboynuzu özünü 1 su bardağı su ile sos haline getiriyoruz.
- Soğuk sosumuzu derin bir kaba alıyoruz. Soğuyan kurabiyeleri içine atıyoruz. Afiyet olsun.
Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Sosun güzel çekmesi için kurabiyelerin üzerine delik açmayı unutmayınız.