Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tarifi

Islak Kurabiye tarifi: Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Islak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 4 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Keçiboynuzu özü, tereyağı, sirke,  zeytinyağı ve yumurtayı bir güzel çırpıyoruz.
  • Kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyip hamuru yoğuruyoruz.
  • Yağlı kağıt üzerine şekil verip diziyoruz. Fırınımızı ısıtmaya başlıyoruz.
  • 10-15 dakika 150 derecede fırınlıyoruz.
  • O sırada 4 yemek kaşığı keçiboynuzu özünü 1 su bardağı su ile sos haline getiriyoruz.
  • Soğuk sosumuzu derin bir kaba alıyoruz. Soğuyan kurabiyeleri içine atıyoruz. Afiyet olsun.

Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Sosun güzel çekmesi için kurabiyelerin üzerine delik açmayı unutmayınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025