Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Kurabiye tarifi: Hindistan Cevizli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Hindistan Cevizli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tereyağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta ( birinin akı ayrılacak )
- 2 çay bardağı hindistan cevizi (içine)
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı hindistan cevizi (kaplamak için)
Hindistan Cevizli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- 1 yumurtanın akı kenara ayrılır.
- Diğer malzemeler (un, yumurta, Hindistan cevizi, pudra şekeri, oda sıcaklığında tereyağ, kabartma tozu, vanilya ) bir kaba alınıp özleştirilir.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurulur. Unun kalitesine göre kontrollü olarak bir-iki kaşık daha un gerektirebilir. Kontrol sizde...
- Özleşen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içerisinde yuvarlanır.
- Önce iyice çırpılmış yumurta akına, ardından bolca Hindistan cevizine bulanır.
- Yağlı kağıt üzerine aralıklı dizilip orta sıcaklıkta fırında kontrollü olarak 20-25 dakika fırınlanır.
- Ilıtılıp, servise alınır. Afiyet olsun !
Hindistan Cevizli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Ben kendi kullandığım unun kalitesine güvenerek 2,5 bardak ile dengeyi buluyorum fakat bazı unlar ölçüde bir tık oynama gösterebiliyor. Bir kaşık ile kontrollü olarak ekleme yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Fırın kurabiyeler için önerilen 170-180 derecelerde olacak. Ben fanlı fırında 180' de pişiriyorum. Davul fırın kullananlar gözle takibi bırakmasınlar...