Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake Tarifi
Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake tarifi: Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 200 gram yulaflı bisküvi
- 80 gram tereyağı
Cheesecake için
- 3 adet yumurta
- 550 gram tam yağlı beyaz peynir
- 200 mililitre hindistan cevizi kreması
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- 3 dilim ananas
Sosu için:
- 4-5 dilim ananas
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı su
Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritin. Bisküviyi rondoda toz haline gelene kadar öğütün.
- Tereyağı ve Hindistan cevizi rendesi ile karıştırın. 23 cm kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin, tüm kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve bisküvili karışımı orantılı bir şekilde yayın.
- Buzlukta 30 dakika bekletin.
- Peyniri mikserinizde homojen bir kıvam alana kadar yavaş devirde çırpın. Pudra şekeri ve vanilin ilave edin.
- Hindistan cevizi kremısını (tüm büyük marketlerde satılır) un ile karıştırıp ilave edin. Peynire ilave edin. Tek tek yumurtaları ilave edin.
- Ananasları çok ufak doğrayıp ilave edip.
- Tabanın üzerine karışımı dökün ve sallayın. Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Bu çatlamayı önleyecektir.
- Fırının orta rafında 150 derece sıcak fırında cheesecake'i 40-50 dakika pişirin.
- 40 dakika sonunda hazır olduğunu kontrol edin (kenarları sabit, ortası çok az jöle gibi hafif oynamalı). Fırının ısısını kapatın, aralık bırakarak fırında 1 saat soğutun.
- Dışarı alın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın.
- Üzeri için ananasları çok ufak doğrayın. Şeker ile karıştırıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.
- Nişastayı soğuk su ile açın. Dilediğiniz kıvam alana kadar ilave edin. Tamamen soğutun.
- Soğumuş ve dinlenmiş (1 gece) cheesecake in üzerine sosu dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.