Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake Tarifi

Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake

Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake Tarifi

Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake tarifi: Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 80 gram tereyağı

Cheesecake için

  • 3 adet yumurta
  • 550 gram tam yağlı beyaz peynir
  • 200 mililitre hindistan cevizi kreması
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 3 dilim ananas

Sosu için:

  • 4-5 dilim ananas
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı su

Hindistan Cevizli Ananaslı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını eritin. Bisküviyi rondoda toz haline gelene kadar öğütün.
  • Tereyağı ve Hindistan cevizi rendesi ile karıştırın. 23 cm kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin, tüm kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve bisküvili karışımı orantılı bir şekilde yayın.
  • Buzlukta 30 dakika bekletin.
  • Peyniri mikserinizde homojen bir kıvam alana kadar yavaş devirde çırpın. Pudra şekeri ve vanilin ilave edin.
  • Hindistan cevizi kremısını (tüm büyük marketlerde satılır) un ile karıştırıp ilave edin. Peynire ilave edin. Tek tek yumurtaları ilave edin.
  • Ananasları çok ufak doğrayıp ilave edip.
  • Tabanın üzerine karışımı dökün ve sallayın. Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin. Bu çatlamayı önleyecektir.
  • Fırının orta rafında 150 derece sıcak fırında cheesecake'i 40-50 dakika pişirin.
  • 40 dakika sonunda hazır olduğunu kontrol edin (kenarları sabit, ortası çok az jöle gibi hafif oynamalı). Fırının ısısını kapatın, aralık bırakarak fırında 1 saat soğutun.
  • Dışarı alın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın.
  • Üzeri için ananasları çok ufak doğrayın. Şeker ile karıştırıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Nişastayı soğuk su ile açın. Dilediğiniz kıvam alana kadar ilave edin. Tamamen soğutun.
  • Soğumuş ve dinlenmiş (1 gece) cheesecake in üzerine sosu dökün. Dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025