Haspirli Yoğurtlu Patates Tarifi
Haspirli Yoğurtlu Patates tarifi: Haspirli Yoğurtlu Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Haspirli Yoğurtlu Patates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Haspirli Yoğurtlu Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patates
- 100 gram kuşbaşı et
- 1/2 kase haşlanmış nohut
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı haspir
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Haspirli Yoğurtlu Patates tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri çok küçük olmayacak şekilde küp küp keselim.
- Kuşbaşı etlerimizi üstünü örtecek kadar su ilave edip önceden biraz haşlamasını sağlayalım.
- Etlerimiz biraz haşladıktan sonra patatesleri ve nohutları ekleyip patatesler pişene kadar bekleyelim.
- O sırada yoğurtlarımıza yumurta sarısını ilave edip iyice çırpalım.
- Patatesler yumuşayıp pişince yemeğin suyundan yoğurdumuza yavaş yavaş ilave edip sonra yoğurdu tenceremize ilave edelim.
- Daha sonra eriyen tereyağımıza haspirimizi ilave edelim.nÖneli not: yağı eritip ocağın altını kapatın. Daha sonra haspiri ekleyin. Yoksa haspir yanar ve yemeğe tadını vermez.
- Pişen yemeğimize haspiri ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.
Haspirli Yoğurtlu Patates tarifinin püf noktası nedir?
Patates tuzu sevdiği için normalden biraz daha fazla tuz ilave edebilirsiniz.
Haspirli Yoğurtlu Patates tarifi için servis önerisi
Yanında bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz.