Haşhaşlı Tatlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Tatlı Çörek tarifi: Haşhaşlı Tatlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Tatlı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Haşhaşlı Tatlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 120 gram eritilmiş tereyağı
- 1 paket kuru maya
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 4,5 - 5 su bardağı un
İç harcı için:
- 6 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Haşhaşlı Tatlı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Ilık sütü bir kaba alın. İçerisine toz şeker ve mayayı ilave ederek güzelce çırpın. Birkaç dakika bekletin.
- Ardından içerisine yumurta, eritilmiş tereyağını ilave edip yeniden karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu nemli bir bez ya da streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 30-35 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra hamurunuzu 6 eşit bezeye bölün. Hafif unlanmış tezhagın üzerinde hazırladığınız bezeleri 1 cm kalınlığında açın. Uzun ve ince rulolar elde edeceğiz.
- İç harcı için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Sürülebilir kıvama gelmesini sağlayın.
- Ardından açtığınız hamurun üzerine sürün ve hamurunuzu ince bir rulo şeklinde sarın. Bıçak yardımıyla eşit parçalar olacak şekilde kesin. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.
- Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye kestiğiniz parçaları dizin. Ardından 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Pişince çıkarıp dinlendirin ve servis edin. Afiyetler olsun!
Haşhaşlı Tatlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun uzun ve ince bir şekilde açılmasına dikkat edin. Rulolarınızda ince şekilde olmalı. Küçük küçük parçalar kesmeye özen gösterin. Fırında pişip kabaracakları için ruloları dizerken hafif boşluklar bırakabilirsiniz. İsterseniz büyük rulolar şeklinde de sarabilirsiniz.