Haşhaşlı Rulo Kurabiye Tarifi
Haşhaşlı Rulo Kurabiye tarifi: Haşhaşlı Rulo Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Rulo Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Haşhaşlı Rulo Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı süt
İç Harcı İçin:
- 200 gram haşhaş ezmesi
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine Sürmek İçin:
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Rulo Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Hamurun Hazırlanışı: Unu, kabartma tozunu geniş bir kabın içerisine eleyin.
- Diğer malzemeleri ilave edip, homojenize oluncaya kadar yoğurun.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelince streç filme sarıp buzdolabında dinlendirin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp, ısıtın.
- Haşhaş ezmesi ve sıvı yağı bir kasenin içerisinde karıştırın.
- Dinlenen hamuru, merdane yardımı dikdörtgen şeklinde incektin.
- Hamurun en uç kısmına haşhaş ve sıvı yağ ile hazırlanan iç harcı yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. 2 cm kalınlığında olcak şekilde ruloyu eş parçalara bölün.
- Ruloların üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürün ve şeker serpin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!
Haşhaşlı Rulo Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru açarken çok fazla unlamak hamurun yapısını bozar. Buzdolabında dinlendirmek hamurun kolay açılmasına yardımcı olur.
Haşhaşlı Rulo Kurabiye tarifi için servis önerisi
Çay var mı?