Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
Haşhaşlı Rulo Çörek tarifi: Haşhaşlı Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Rulo Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet orta boy
Haşhaşlı Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- 2 paket yaş maya
İç harcı için:
- 200 gram haşhaş
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Haşhaşlı Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri derin bir kaba alalım ve unumuzu yavaş yavaş ekleyelim.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun üzerini kapatalım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- O sırada iç harcı için bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım.
- Mayalanan hamurdan 3 eşit beze yapalım. Bütün bezeleri merdane yardımı ile ince olacak kadar açalım.
- Hamurun şekli çok önemli değil, yırtılmaması gerekli. İnce açmanız yeterli olacaktır.
- Açtığımız hamura harcımızdan her yerine eşit şekilde yayalım sonra uzun bir rulo yapın. Rulo hamurumuzu bıçak yardımıyla dikeylemesine ortadan keselim.
- Kesik yerleri üst kısma gelecek şekilde 2 hamuru birbirine dolayalım.
- Her hamur için aynı işlemi yapalım . Ayırdığımız yumurta sarısını, zeytinyağı ve süt ile karıştırıp üzerilerine sürelim.
- Hamurumuzu bu şekilde de en az yarım saat mayalandıralım. Daha sonra mayalanan hamurlarımızı 200 derecede yaklaşık yarım saat üzerileri kızarana kadar pişirelim. Daha şekerli sevenler iç harcın şeker oranını arttırabilirler.