Haşhaşlı Kremalı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Kremalı Çörek tarifi: Haşhaşlı Kremalı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Kremalı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Haşhaşlı Kremalı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ekşi krema
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 15-20 gram yaş maya
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Haşhaşlı Kremalı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur. İkiye bölüp açın.
- İçi için sıvı yağ ile karıştırın. İkiye bölünen hamura güzelce yayın.
- Rulo yapın ve kesip tepsiye dizin. Oda ısısında iki katına gelene kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın. (vaktiniz varsa bir gece önceden buzdolabında mayalandırabilirsiniz)
- İkiye bölünen hamura güzelce yayın. Rulo yapıp kes ve tepsiye dizin. (bir gece buzdolabında mayalandırdık tepside) veya oda ısısında hamur iki katına gelinceye kadar tepsi mayası yapılabilir.
- 180-200 derece de yaklaşık 30 dakika kadar kontrollü pişirmelisiniz. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Kremalı Çörek tarifinin püf noktası nedir?
Ele yapılmayan bir hamur olmalı.