Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Haşhaşlı Kremalı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Kremalı Çörek

Haşhaşlı Kremalı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Kremalı Çörek tarifi: Haşhaşlı Kremalı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Kremalı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Haşhaşlı Kremalı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ekşi krema
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 15-20 gram yaş maya
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Haşhaşlı Kremalı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur. İkiye bölüp açın.
  • İçi için sıvı yağ ile karıştırın. İkiye bölünen hamura güzelce yayın.
  • Rulo yapın ve kesip tepsiye dizin. Oda ısısında iki katına gelene kadar yaklaşık 1 saat mayalandırın. (vaktiniz varsa bir gece önceden buzdolabında mayalandırabilirsiniz)
  • İkiye bölünen hamura güzelce yayın. Rulo yapıp kes ve tepsiye dizin. (bir gece buzdolabında mayalandırdık tepside) veya oda ısısında hamur iki katına gelinceye kadar tepsi mayası yapılabilir.
  • 180-200 derece de yaklaşık 30 dakika kadar kontrollü pişirmelisiniz. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Kremalı Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Ele yapılmayan bir hamur olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025