Haşhaşlı Köy Ekmeği Tarifi
Haşhaşlı Köy Ekmeği tarifi: Haşhaşlı Köy Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Köy Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Haşhaşlı Köy Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 büyük su bardağı un
- 1 büyük su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Haşhaşlı Köy Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Su mutlaka ılıktan biraz daha sıcak olmalı.
- Un, maya. tuz ve haşhaşı kuru halde karıştırıp üzerine suyu ekleyelim ve homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Üzerine streç film kapatarak 1-1,5 saat hamurun kabarmasını bekleyelim.
- Hamur 2 katına çıkınca kesme tahtasının üzerine bir miktar un ekleyerek hamuru hafiften yoğuralım.
- İstediğiniz bir kalıba veya tencereye (içine pişirme kağıdı koyarsanız daha iyi olur) hamurumuzu koyup 10 dakika dinlendirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup 40-50 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Köy Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Hamur pişerken, fırının içine ısıya dayanıklı bir kapta sıcak su koyarsanız ekmeğiniz çıtır çıtır olacaktır. Mayalanmanın iyi olması için en önemli detay suyun ılıktan biraz daha sıcak olması.