Haşhaşlı Katmer Poğaça Tarifi
Haşhaşlı Katmer Poğaça tarifi: Haşhaşlı Katmer Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı Katmer Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Haşhaşlı Katmer Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (kontrollü eklenecek, aldığı kadar artırılıp azaltılacak)
İçi için:
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 7 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) (her hamur için 1 yemek kaşığı)
Haşhaşlı Katmer Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Sütü biraz ılıtın ve içine mayayı, toz şekeri koyup 5 dakika bekletin.
- Su, tuz ve yumurtaları ekleyin (biri tamamen, diğerinin sadece beyazı eklenecek). Kontrollü bir şekilde unu ekleyin. Miktarını aldığı kadar artırıp azaltabilirsiniz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru mayalandırmadan 8 parçaya bölün ve merdane ile her parçayı tabak büyüklüğünde açın. Oda sıcaklığındaki 1 yemek kaşığı tereyağını hamurun üzerine yayın.
- 7 hamuru da yağlayıp üst üste yerleştirin. Son kat hamurun üzerini, kolay açabilmek için yağlamayın. 8 kat üst üste dizdiğiniz hamurları mantı yufkası kalınlığında açın.
- Sıvı yağ ile incelttiğiniz haşhaşı hamura yayın. Her yerine haşhaş değmeli. Hamuru 4 parçaya bölün. Sonra da her parçayı beşe bölüp sigara böreği gibi sarın.
- 30 dakika tepside mayalandırın, ayırdığınız yumurta sarısın sürün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Katmer Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Sararken çektirerek sararsanız daha tel tel ve ince katlarınız olur.