Haşhaşlı İrmik Helvası Tarifi
Haşhaşlı İrmik Helvası tarifi: Haşhaşlı İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Haşhaşlı İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Haşhaşlı İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
Haşhaşlı İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye yağları alın ve ocağın altını kısık ateşe getirerek eritin.
- Unu ilave edin ve altın sarısı renk alana kadar kavurun.
- Bir tencereye sütü alın ve kısık ateşte pişirin. Sütün kaynamamasına dikkat edin. Ardından ocaktan alın.
- Un ve irmikli karışımı ocaktan alın. İçerisine haşhaş ile toz şekeri ekleyin. Karıştırın ve tekrar ocağa alın.
- Ardından sütü karışıma boşaltın ve kısık ateşte sütü çekene kadar pişirin. Sürekli karıştırmayı unutmayın.
- İlk ısısını bıraktıktan sonra bir kaba alıp, şekil vererek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Haşhaşlı İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Biraz tarçın serpip, yanında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.