Gnocchi Tarifi
Gnocchi tarifi: Gnocchi için gerekli malzemeler nelerdir? Gnocchi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Gnocchi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patates (haşlanmış)
- 1 su bardağı irmik unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı (silme) tuz
- 1/3 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Gnocchi tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyup bir kapta ezin.
- Üzerine muskat rendesi ve karabiberi ilave edin.
- Karışıma un ve yumurtaları da ilave edip hamur kıvama gelene kadar karıştırın.
- Hamura küçük şekiller verin (Dilerseniz bir poşete koyup altını delip krema sıkar gibi sıkarak küçük şekiller verin).
- Şekil verdiğiniz parçaları kaynar suda haşlayın.
- Sos için; zeytinyağında sarımsakları soteleyin, üzerine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
- Domatesler piştikten sonra içerisine biraz labne, kuru fesleğen, pul biber ilave edin. Afiyet olsun.
Gnocchi tarifinin püf noktası nedir?
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Haşlama suyunuzun kaynar olduğundan emin olun. Beyaz un kullanmayın.
Gnocchi tarifi için servis önerisi
Sosu üzerine gezdirdikten sonra son dokunuş yoğurt da ilave edebilirsiniz.