Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Vişneli Galette Tarifi

Glutensiz Vişneli Galette

Glutensiz Vişneli Galette Tarifi

Glutensiz Vişneli Galette tarifi: Glutensiz Vişneli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Vişneli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Vişneli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı glutensiz un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1/2 çay kaşığı vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı vişne
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 avuç ufalanmış ceviz

Glutensiz Vişneli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp süzgece koyalım ve fazla suyunun akmasını sağlayalım.
  • Buzdolabından çıkarttığımız soğuk tereyağını parçalara ayırarak unumuzun içine atıyoruz. Vanilini, 2 yemek kaşığı balı ve tuzu da ekleyerek karışımı robottan geçiriyoruz.
  • Streç filme sarılı hamuru buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz.
  • Bekleyen hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yuvarlak pizza şeklinde açıyoruz. Hamurun üzerine çatal ile delikler açıyoruz
  • Suyu salınan vişnelerin içine limon kabuklarını ve 1 yemek kaşığı balı ekleyip harmanlıyoruz ve hamurun üzerine yayıyoruz.
  • Hamurun kenarlarını içe doğru kapatıyoruz.Kenarlarına vişnenin kalan suyundan sürüyoruz ve 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca üzerine cevizlerimiz serpip servis ediyoruz.

Glutensiz Vişneli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağının ve eklenecek suyun mutlaka soğuk ve buzdolabından yeni çıkmış olması gerekiyor.

Glutensiz Vişneli Galette tarifi için servis önerisi

Ben servis ederken üzerine tahin gezdirdim. Evde yapılmış fıstık ezmesi ile de servis edilince görüntü olarak da lezzet olarak da harika oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025