Girit Kabağı Dolması Tarifi
Girit Kabağı Dolması tarifi: Girit Kabağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Girit Kabağı Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Girit Kabağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı başbaşı bulgur
- 4 adet orta boy girit kabağı
- 2 adet orta boy domates
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam nane
- 1 tutam kekik
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 küçük boy kase süzme yoğurt
Girit Kabağı Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Girit kabakların baş kısmından kapak yapalım, ortasını oyalım, tuzlu suda bekletelim.
- Salçaları 1 su bardağı sıcak suyla eritelim ve bir kenarda tutalım.
- Bir tavada rendelediğimiz sarımsak, doğradığımız kuru soğanı kavuralım, dövülmüş ceviz ve biberleri ekleyelim, ceviz yağını salınca bulguru ekleyip kavuralım.
- (Harcı yağsız bir şekilde kavurmamızın sebebi; bulgurlara is kokusu vermek, ki baş başı bulguruna çok yakışıyor) Kavurduğumuz harcı soğutalım.
- Domates ve maydanozları doğrayalım, hazırladığımız harçla karıştıralım. İçine baharatları ekleyelim. Kabakları dolduralım.
- Tencereye aldığımız kabaklarımın üzerilerine hazırladığımız salçalı sostan içlerine birer kaşık gezdirelim, kapaklarını kapatalım, kalanı tenceremizin dibine dökelim.
- Kabakların yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edip üzerine zeytinyağı gezdirelim, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Dilerseniz servis ederken üzerine yoğurt gezdirebilirsiniz, ben süzme yoğurt yatağında sunum yapmayı tercih ettim. Afiyet olsun.