Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gelik Pilavı Tarifi

Gelik Pilavı

Gelik Pilavı Tarifi

Gelik Pilavı tarifi: Gelik Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Gelik Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gelik Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 6 adet kültür mantarı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 4 su bardağı sıcak su

Gelik Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını eritin, küp doğranmış mantarları kavurun, pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye ilave edin ve kavurun.
  • Dereotu ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek bir miktar daha kavurun.
  • Tuz, karabiber ekleyerek pirincin cinsine göre (kendi ölçünüzde) su ekleyip kapağını kapatın.
  • Piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya temiz bir bez sererek 20 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.

Gelik Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Dereotu taze olmalı, mantarlar küp doğranmış, bezelyeler de ya konserve ya da haşlanmış olmalı.

Gelik Pilavı tarifi için servis önerisi

Pilavı pişirdikten sonra küçük güveçlere doldurup üzerini hamurla veya patates gratenle kapatıp fırına verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025