Gelik Pilavı Tarifi
Gelik Pilavı tarifi: Gelik Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Gelik Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Gelik Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 6 adet kültür mantarı
- 1 tutam dereotu
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 4 su bardağı sıcak su
Gelik Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritin, küp doğranmış mantarları kavurun, pirinçleri yıkadıktan sonra tencereye ilave edin ve kavurun.
- Dereotu ve haşlanmış bezelyeyi de ekleyerek bir miktar daha kavurun.
- Tuz, karabiber ekleyerek pirincin cinsine göre (kendi ölçünüzde) su ekleyip kapağını kapatın.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya temiz bir bez sererek 20 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.
Gelik Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Dereotu taze olmalı, mantarlar küp doğranmış, bezelyeler de ya konserve ya da haşlanmış olmalı.
Gelik Pilavı tarifi için servis önerisi
Pilavı pişirdikten sonra küçük güveçlere doldurup üzerini hamurla veya patates gratenle kapatıp fırına verebilirsiniz.