Galeta Unlu Patatesli Poğaça Tarifi
Galeta Unlu Patatesli Poğaça tarifi: Galeta Unlu Patatesli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Unlu Patatesli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Galeta Unlu Patatesli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Poğaça hamuru için:
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı için:
- 3 adet haşlanmış orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta akı
- 1,5 su bardağı galeta unu
Galeta Unlu Patatesli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tereyağını birbirine iyice yedirerek oval bir karıştırma kabında karıştırın.
- Ayçiçek yağı, yoğurt, yumurta sarısı ve tuz kattığınız hamuru, pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurduktan sonra karıştırma kabının üzerini streç filmle kapatarak hamuru buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
- İç harcı için; kabuğunu soyduktan sonra haşladığınız patatesleri bir çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilavesiyle iyice karıştırın.
- Hamurdan küçük parçalar kopardıktan sonra elinizle bastırarak yuvarlak şekilde açın. Patatesli iç harç ilave ettiğiniz poğaçaları kapattıktan sonra yuvarlayarak şekil verin.
- Üzerlerini öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında geniş bir tabağa aldığınız galeta ununa buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Galeta Unlu Patatesli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Unu fazla kaçırmamaya özen gösterin. Eğer un fazla olursa, poğaçalarınız sert olacaktır. Hamurunuzu mutlaka dinlendirin. Öncelikle un ve tereyağını harmanlayarak hamuru yoğurmaya başlamak hamurun ağızda dağılan bir kıvam almasına yardımcı olur.
Galeta Unlu Patatesli Poğaça tarifi için servis önerisi
Bir bardak çaydan daha iyi bir yancı düşünülemezdi. :)