Galeta Pizzası Tarifi
Galeta Pizzası tarifi: Galeta Pizzası için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Pizzası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Galeta Pizzası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
28 cm. çapındaki tava için pizza hamuru:
- 300 gram galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 75 ml. süt (1/2 su bardağı civarında)
- 1 silme çay kaşığı toz karabiber
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (tercihe bağlı)
Üzeri için:
- 5 yemek kaşığı domates sosu veya sulandırılmış salça
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 su bardağı ince dilimlenmiş mantar, biber, sucuk, salam, sosi
Tavayı yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Galeta Pizzası tarifi nasıl yapılır?
- Pizzayı mantar, biber vs. sebzelerle hazırlayacaksanız sebzeleri doğrayıp, tavada 2 dakika kadar çok az zeytinyağıyla soteleyin. Altını kapatıp, bir kenarda bekletin.
- Bir karıştırma kabında hamur malzemelerini elinizle iyice karıştırın ve bütünleşmesini sağlayın.
- Yağladığınız tavaya hamuru koyun, elinizle düzgünce yayılmasını sağlayın ve bastırarak sıkıştırın.
- Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte hamurun kenarları kahverengi olana kadar (yaklaşık 10 dakika civarında) pişirin.
- Hamurun üzerine domates sosu veya salçalı suyu kaşıkla yayın. Üzerine üst malzemesini yerleştirin.
- Kaşar peynirini en üste serptikten sonra tavanın kapağını kapatın ve kaşar eriyene kadar pişirin.
- Pizzayı bir spatula yardımıyla tavadan servis tabağına alın. Yanında yeşilliklerle birlikte dilimleyerek servis yapın.
Galeta Pizzası tarifinin püf noktası nedir?
Domates sosu yerine salçalı su kullanacaksanız, bir yemek kaşığı domates salçasını yarım su bardağı (100 ml.) sıcak suyun içinde ezerek pürüzsüz hale getirin.Sucuk, salam, pastırma gibi et ürünleri veya zeytin vb. ürünleri kullanacaksanız önceden sotelemeden doğrudan pizzaya ekleyebilirsiniz.