Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tam Buğday Unlu Balon Ekmek Tarifi

Tam Buğday Unlu Balon Ekmek

Tam Buğday Unlu Balon Ekmek Tarifi

Tam Buğday Unlu Balon Ekmek tarifi: Tam Buğday Unlu Balon Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Tam Buğday Unlu Balon Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tam Buğday Unlu Balon Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 300 mililitre su
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tam Buğday Unlu Balon Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta su ve mayayı yaklaşık 10 dakika kadar karıştırıyoruz.
  • Karışımı yoğurma kabına alarak un ve tuzu ekliyoruz.
  • Güzelce yoğurarak yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun üzerini streç film ile sardıktan sonra bir örtü/bez ile üzerini kapatıyoruz.
  • Mayalanması için en az 1 saat bekletiyoruz.
  • Mayalanan hamura ortası şişkin olacak şekilde şekil verip yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
  • Üzerine çok az un serperek bıçak veya ekmek usturası ile çizikler atıyoruz.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Tam Buğday Unlu Balon Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021