Fıstıklı Kurabiye Tarifi
Fıstıklı Kurabiye tarifi: Fıstıklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Fıstıklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Fıstıklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı toz antep fıstığı
- 2 su bardağı tam buğdaylı bisküvi
Fıstıklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta akı, pudra şekeri, toz fıstık ve rondodan geçirilmiş bisküvi yoğurma kabına alınır güzelce yoğrulur.
- Eğer ele yapışan bir hamur olursa biraz daha bisküvi ilavesi yapılarak toparlanır ve ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 180 derecede alt üst fan ayarda 8-10 dakika pişirilir.
- Fırının kapağını açıp kurabiyenin üzerine parmağınız ile hafifçe dokunun eğer hamur elinize yapışmıyorsa ve üzeri kabuk tutmuşsa pişmiş demektir.
- Fırından çıkan kurabiyeleri hiç dokunmadan soğumaya bırakın iyice soğuyunca benmari usulü erittiğiniz tablet sütlü çikolataya üst kısmını batırıp çıkarın ve üzerini fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun.
Fıstıklı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
8-10 dakika aralığında pişecektir fazla pişirmemeye özen gösterin. Fırından ilk çıktığı anda yumuşak ve pişmemiş gibi görünse de soğudukça katılaşıp donacaktır.