Fırında Yaz Güveci Tarifi
Fırında Yaz Güveci tarifi: Fırında Yaz Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Yaz Güveci nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Yaz Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet patlıcan (büyük boy, küp doğranmış)
- 1 adet kabak (büyük boy, küp doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)
- 1 adet kırmızı soğan (halka dilimlenmiş)
- 150 gram cherry domates
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 100 gram taze fasulye (ortadan ikiye kesilmiş)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Yaz Güveci tarifi nasıl yapılır?
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile etleri kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
- Geniş bir tepsi veya kasede, eti ve halka dilimlenmiş kırmızı soğan hariç tüm sebzeleri karıştırın.
- Güveç kabınızın alt kısmına halka soğanları dizin ve sebze-et karışımını güvece ekleyin.
- Üzerine 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı zeytinyağı ve defne yapraklarını ekleyip güvecin kapağını kapatın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 55 dakika pişirmeye bırakın.
- Güveci fırından alın ve kaşarı üzerine serpin, üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha fırında tutun.
- Fırından çıkarıp tabaklara servis edin. Defne yapraklarını servis etmeden önce çıkarmayı unutmayın.