Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Yaz Güveci Tarifi

Fırında Yaz Güveci

Fırında Yaz Güveci Tarifi

Fırında Yaz Güveci tarifi: Fırında Yaz Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Yaz Güveci nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Yaz Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 adet patlıcan (büyük boy, küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (büyük boy, küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber (doğranmış)
  • 1 adet kırmızı soğan (halka dilimlenmiş)
  • 150 gram cherry domates
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 100 gram taze fasulye (ortadan ikiye kesilmiş)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında Yaz Güveci tarifi nasıl yapılır?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile etleri kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
  • Geniş bir tepsi veya kasede, eti ve halka dilimlenmiş kırmızı soğan hariç tüm sebzeleri karıştırın.
  • Güveç kabınızın alt kısmına halka soğanları dizin ve sebze-et karışımını güvece ekleyin.
  • Üzerine 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı zeytinyağı ve defne yapraklarını ekleyip güvecin kapağını kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 55 dakika pişirmeye bırakın.
  • Güveci fırından alın ve kaşarı üzerine serpin, üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha fırında tutun.
  • Fırından çıkarıp tabaklara servis edin. Defne yapraklarını servis etmeden önce çıkarmayı unutmayın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025