Fırında Tavuklu Fasulye Diblesi Tarifi
Fırında Tavuklu Fasulye Diblesi tarifi: Fırında Tavuklu Fasulye Diblesi için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Tavuklu Fasulye Diblesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Tavuklu Fasulye Diblesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı pirinç
- 250 gram tavuk göğsü
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su (+1 çay bardağı daha)
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı toz biber
Fırında Tavuklu Fasulye Diblesi tarifi nasıl yapılır?
- Taze fasulyeleri yıkayın ve temizledikten sonra küçük küçük doğrayın.
- Kuru soğanı minik minik doğrayın ve bir tavaya aldığınız 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Salçayı da ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Domatesi de küp küp doğradıktan sonra soğanlara ilave edip, 1-2 dakika kadar daha kavurun.
- Üstüne 1 çay bardağı sıcak suyu ve fasulyeleri de ekledikten sonra 5 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağında, küp küp doğradığınız tavukları soteleyin.
- Üstüne baharatları ekleyin ve yıkanmış pirinci de ilave edin.
- 2-3 dakika daha kavurduktan sonra, pirinçli tavuklarla fasulyeleri genişçe bir fırın tepsisinde birleştirip, karıştırın.
- Tepsiye 3 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yemeğiniz suyunu çekene dek yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra, üstünü kapatıp 10 dakika kadar demlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun.
Fırında Tavuklu Fasulye Diblesi tarifinin püf noktası nedir?
Farklı bir lezzet için, pişirme esnasında tuz ilavesi yapmadan, piştikten sonra üstüne soya sos gezdirerek de servis edebilirsiniz.