Fincan Böreği Tarifi
Fincan Böreği tarifi: Fincan Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Fincan Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fincan Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 500 gram pazı
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
Fincan Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Unu, hamuru yoğuracağınız bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Ortasına, tuzu ekleyip yumurtayı kırın ve suyu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Ardından hamuru 4 parçaya ayırın ve üstünü nemli bir bezle örterek yaklaşık 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada iç malzemesini hazırlayın. Pazıları yıkayıp sap kısımlarını bir bıçakla keserek çıkartın ve pazıları ince ince doğrayın. Soğanı da küp küp yemeklik olacak şekilde doğrayın.
- Bir tavada tereyağını eritin ve soğanları pembeleşene dek kavurun, ardından pazıları,tuzunu ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Karışım suyunu salıp tekrar çekene dek karıştırarak pişirin.
- Dinlenmiş hamuru alın ve her bir parçadan açabildiğiniz kadar ince bir şekilde 4 adet yufka açın. Yufkaların boş taraflarını dolu taraflarının üstüne örtün.
- Harç böreğin ortasında kalacak şekilde her bir öbeğin üzerine bir kahve fincanını bastırın ve bu şekilde keserek çıkartın.
- Artan parçaları tekrar yoğurup açarak, tüm malzeme bitene dek börekleri hazırlamaya devam edin.
- Börekler hazır olunca, derin bir kızartma tenceresinde bolca yağı kızdırın ve börekleri altın sarısı bir renk alana dek kızartın.Sıcak servis edin.
Fincan Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yoğurduktan sonra bir süre dinlendirmeniz, daha kolay açılmasına yardımcı olacaktır.