Ev Yapımı Pizza Tarifi
Ev Yapımı Pizza tarifi: Ev Yapımı Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet büyük boy
Ev Yapımı Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 5-6 su bardağı un (aldığı kadar)
Üst malzemeleri için:
- 10 dilim sucuk
- 3 adet sosis
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 avuç mısır
- 3-4 adet mantar
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için:
- 1 adet büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tutam tuz
Ev Yapımı Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz. Bir kaba oda ısısından biraz daha sıcak hale getirdiğimiz ılık su ve sütü alalım.
- İçine mayamızı ekleyip karıştırıp 5 dakika kadar bekleyelim. Maya aktifleşsin.
- Diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyip hamuru yoğuralım.
- İyice streçe hava almayacak şekilde sarıp üzerine bir bez örtüp 45 dakika - 1 saat mayalansın.
- Mayalanırken sosumuzu ve üst malzemeleri hazırlayalım. Domatesi bir tavaya rendeleyip üzerine diğer malzemeleri ekleyip 5 dakika pişirelim. Diğer üst malzemeleri de doğrayıp hazırlayalım.
- Hamur mayalandıktan sonra hafif unladığımız tezgaha döküp 3 parçaya ayıralım.
- Bu tariften 3 büyük boy pizza çıkıyor. Bezeleri teker teker hafif unlayarak tepsi büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız hamurun kenarlarını katlayıp pizza şekli verelim.
- Daha sonra çatalla gelişigüzel her tarafına delikler açıp ısınmış fırında boş haliyle 5 dakika pişirelim.
- Daha sonra fırından çıkan boş pizzanın üzerine sırasıyla domates sosu, rendelenmiş kaşar ve istediğimiz üst malzemeleri ekleyelim.
- 180 derecelik fırında kenarları kızarana kadar ve üst malzeme pişene kadar pişirelim. Her tepsiye aynı işlemi yapalım. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Pizza tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz pizzaların üzerini aynı şekilde doldurup dondurucuda saklayabilirsiniz. Hazır yemek olarak daha sonra çıkarıp pişirebilirsiniz. Her pizzayı ayrı ayrı pişirmenizi öneririm.