Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi

Ev Yapımı Lahmacun tarifi: Ev Yapımı Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Yapımı Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 0.5 bağ maydanoz
  • 0.5 çay bardağı sıvı yağ

Ev Yapımı Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

  • 1,5 çay kaşığı tuz hamura, geriye kalan 1,5 çay kaşığı tuz iç harcın içine girecek. Ununuzu bir kaba alıp içine tuz, un ve şekeri koyun; 2 bardak suyu da azar azar ekleyip hamuru yoğurun.
  • Soğan ve maydanozu robottan 9 basımlık geçirin (Robotun düğmesine 1 saniye basılı tutup bırakın, bu işlemi 9 kere tekrarlayın. Soğan suyunu komple bırakmamış olur).
  • Soğanı çektikten sonra tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun. Bezelerinizi unlayarak açın kürdan kalınlığı yeterli olacaktır.
  • Uzun bir sunum tahtanız varsa üstüne biraz un serpip fırındaki tepsiyi çıkarmadan tepsinin üzerine kaydırın. Çok zorlandıysanız eğer tepsinizi çıkartarak devam edin.
  • Lahmacunu 8-9 dakika kadar pişirin. Fırında farklılık gösterebilir, kontrol ederek devam edin. Soğan, maydanoz, yağ, limon karışımı yaparak içine koyup yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?

Fırında piştiği için lavaşı biraz sert olacaktır. İkişer ikişer fırına koyup piştikten sonra lahmacunları yüz yüze bakacak şekilde üst üste koyun; bir poşete koyup üstüne örtü örtün yumuşacık olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025