Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Ev Yapımı Lahmacun tarifi: Ev Yapımı Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Ev Yapımı Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 yemek kaşığı  un
 - 2 su bardağı  su
 - 3 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  şeker
 - 200 gram  kıyma
 - 2 adet  soğan
 - 1 yemek kaşığı  biber salçası
 - 1 yemek kaşığı  sirke
 - 1 çay bardağı  pul biber
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 - 0.5 bağ  maydanoz
 - 0.5 çay bardağı  sıvı yağ
 
Ev Yapımı Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- 1,5 çay kaşığı tuz hamura, geriye kalan 1,5 çay kaşığı tuz iç harcın içine girecek. Ununuzu bir kaba alıp içine tuz, un ve şekeri koyun; 2 bardak suyu da azar azar ekleyip hamuru yoğurun.
 - Soğan ve maydanozu robottan 9 basımlık geçirin (Robotun düğmesine 1 saniye basılı tutup bırakın, bu işlemi 9 kere tekrarlayın. Soğan suyunu komple bırakmamış olur).
 - Soğanı çektikten sonra tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp güzelce yoğurun. Bezelerinizi unlayarak açın kürdan kalınlığı yeterli olacaktır.
 - Uzun bir sunum tahtanız varsa üstüne biraz un serpip fırındaki tepsiyi çıkarmadan tepsinin üzerine kaydırın. Çok zorlandıysanız eğer tepsinizi çıkartarak devam edin.
 - Lahmacunu 8-9 dakika kadar pişirin. Fırında farklılık gösterebilir, kontrol ederek devam edin. Soğan, maydanoz, yağ, limon karışımı yaparak içine koyup yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Ev Yapımı Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
Fırında piştiği için lavaşı biraz sert olacaktır. İkişer ikişer fırına koyup piştikten sonra lahmacunları yüz yüze bakacak şekilde üst üste koyun; bir poşete koyup üstüne örtü örtün yumuşacık olacaktır.