Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Ev Yapımı Lahmacun tarifi: Ev Yapımı Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Yapımı Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ev Yapımı Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 20 gram maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 6 su bardağı un
Kıymalı Harç İçin:
- 1/2 kilogram orta yağlı dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet biber
- 2 yemek kaşığı maydanoz
- 2 adet domates rendesi
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Ev Yapımı Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştırın. Yoğurup 1 saat dinlenmeye bırakın
- Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan ve biberleri robottan geçirip ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun. Su ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Hamurdan bezeler alıp yuvarlayın. Açtıktan sonra üzerine kaşıkla kıymalı harç yayın.
- Lahmacun makinesinde pişirin. Afiyet olsun.
Ev Yapımı Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
Lahmacunlar piştiğinde direkt üst üste koyarsanız birinin kıyması diğerinin altına yapışabilir. Bu yüzden kıymalı tarafları birbirine bakacak şekilde koymanızı tavsiye ederim.