Etli Tart Tarifi
Etli Tart tarifi: Etli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Etli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart Hamuru İçin:
- 250 gram un
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
İç Dolgu İçin:
- 250 gram kuşbaşı dana döş eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamuru için: Unu geniş bir kaba eleyin. Tereyağını parmak ucu ile hamura yedirin.
- Diğer malzemeleri ilave edin ve homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
- Tüm malzeme birbirine karışınca hamuru streç filme sarıp dinlendirin.
- İç dolgunun hazırlanışı: Bütün malzemeleri hemen hemen aynı boyda olacak şekilde doğrayın.
- Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin. Eriyen tereyağının içinde havuç ve patatesleri soteleyin.
- Patates ve havuçlar hafif yumuşayınca et ve bezelyeyi ilave edip iyice pişirin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin ve iç harç hazır.
- Fırını 170 dereceye ısıtın.
- Tart kalıplarını yağlayıp, unlayın. Hamuru iki yağlı kağıt arasında oklava veya merdane yardımı ile inceltin.
- Hamuru kalıba yerleştirip, tabanına çatalla minik delikler açın. İç harcı doldurun ve aynı şekilde inceltilmiş hamuru üzerine örtün. Fırında hamur kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Etli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Soğuk tereyağı kullanmak tart hamurunun ağızda dağılmasına yardımcı olur.
Etli Tart tarifi için servis önerisi
Sıcak sıcak tüketmeniz, afiyetle yemenize yardımcı olur. :)