Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Havuçlu Pilav Tarifi

Etli Havuçlu Pilav

Etli Havuçlu Pilav Tarifi

Etli Havuçlu Pilav tarifi: Etli Havuçlu Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Havuçlu Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Havuçlu Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karabiber

Etli Havuçlu Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Eti, suyunu salıp geri çekene kadar pişiriyoruz.
  • Ardından soğanı ve tereyağını ekliyoruz. Sonra havucu ekliyoruz.
  • Havuçta yumuşayınca pirinci ekleyip tuzunu, karabiberi ekliyoruz. 4 su bardağı kadar su koyup pişiriyouz.
  • Yaklaşık 35 dakika sonra altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. 20 dakika sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Etli Havuçlu Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pirinçleri ılık suda beklemeden de pilavı hazırlayabilirsiniz. Önemli olan pirinçlerin duru bir su çıkana kadar bol suda yıkanması.

Etli Havuçlu Pilav tarifi için servis önerisi

Kaselere koyup tabaklara ters çevirince daha güzel bir görüntü elde edersiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025