En Lezzetli Odun Ekmeği Tarifi
En Lezzetli Odun Ekmeği tarifi: En Lezzetli Odun Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? En Lezzetli Odun Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
En Lezzetli Odun Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram un (5 su bardağı)
- 488 mililitre su (3 su bardağından 2 parmak eksik)
- 11 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
- 25 gram yaş maya (1/2 paket)
En Lezzetli Odun Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Un ve soğuk suyla yoğurma işlemine başladım. Unu tezgaha aldım, ortasını açtım. İçerisine soğuk su ilave ettim. Dıştan merkeze doğru yavaşça karıştırdım.
- Hamur ele yapışan cıvık kıvamda olacak. Tezgaha vurarak ve katlayarak hamuru yoğurdum. 15 dakika yoğurdum, ara sıra hamur sertleştiği için ezerek gevşettim.
- Hamuru yaydım ve tuzu ilave ederek aynı şekilde yoğurmaya devam ettim. Sonra 5 dakika daha mayayı ilave edip aynı şekilde yoğurdum.
- Hamuru kase içerisine aldım, streç filmle hava almayacak şekilde kapattım. Bu şekilde oda ısısında yarım saat dinlendirdim.
- Şekilleri olan plastik bir süzgeç aldım, altına bir leğen koydum. İçerisine bolca un serptim, hamuru yuvarlayıp içine koydum. Üzerini streçle örttüm.
- Son olarak 1 saat daha mayalandırdım. Hamuru tepsi içerisine ters çevirerek dikkatli şekilde aldım.
- Çok bastırmadan, yatay şekilde tek hamlede baştan sonra doğru çizik attım.
- Fırını alt üst ve turbo ayarda, 200 derece önceden ısıttım. İçerisine toprak bir kase içinde kaynar su koydum. 200 derecede 40 dakika pişirdim.
En Lezzetli Odun Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
Suyunuz kaynar olsun.