Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tarifi
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye tarifi: Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 kişilik
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı un
- 5 adet elma
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harç hazırlanır. Elmalar rendenin iri kısmında rendelenir ve bir tavaya alınır. Üzerine 1 su bardağından 1- 2 parmak eksik şeker ilave edilir.
- Elmalar suyunu çekene kadar pişirilir ve ocaktan alınır. Tarçın ile ufalanmış ceviz içi de eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Kurabiye hamuru için gereken malzemeler bir kapta kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Bu nedenle unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınır ve merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Kalıp ile kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
- Kesilen hamurların üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar konulur. Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayrılır ve bunlar da harcın üzerine rendelenir.
- 180 derecede fanlı ayarda 15 dakika pişirilir.
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Margarini eritin ve ılıtın hamurunuz daha kolay şekil alacaktır.
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kurabiye tarifi için servis önerisi
Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz .