Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Doyuran Bulgur Pilavı Tarifi

Doyuran Bulgur Pilavı

Doyuran Bulgur Pilavı Tarifi

Doyuran Bulgur Pilavı tarifi: Doyuran Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Doyuran Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Doyuran Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı başbaşı bulgur
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1/4 adet limon
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Doyuran Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri ve tavuk göğüslerini minik küpler halinde doğrayın.
  • Ardından tencerenin içerisine zeytinyağını alın. Sırasıyla soğan, tavuk ve biberi ilave ederek soteleyin.
  • Bulgurları da hafif kavurun ve salçayı ekleyin. Kokusu çıkınca domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya 1 dakika kadar devam edin.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin.
  • Pilavın altını kapatınca nar ekşisini ekleyip demlendirin. Ardından servis edin.

Doyuran Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi

Üzerine taze soğan ve maydanoz ilave ederek ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025