Doyuran Bulgur Pilavı Tarifi
Doyuran Bulgur Pilavı tarifi: Doyuran Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Doyuran Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Doyuran Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 su bardağı başbaşı bulgur
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1/4 adet limon
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Doyuran Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri ve tavuk göğüslerini minik küpler halinde doğrayın.
- Ardından tencerenin içerisine zeytinyağını alın. Sırasıyla soğan, tavuk ve biberi ilave ederek soteleyin.
- Bulgurları da hafif kavurun ve salçayı ekleyin. Kokusu çıkınca domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya 1 dakika kadar devam edin.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pilavı pişirin.
- Pilavın altını kapatınca nar ekşisini ekleyip demlendirin. Ardından servis edin.
Doyuran Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi
Üzerine taze soğan ve maydanoz ilave ederek ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.